donderdag 29 januari 2015

De lente in met Veritas

Dit najaar kreeg ik van Veritas de vraag of ik twee truitjes voor hun zomercollectie wou breien. De bedoeling was dat ik met hun collectie garen twee kindertruien zou ontwerpen, breien en de patronen uitschrijven.

Met de Ganzo wol maakte ik een communie-giletje voor meisjes. Het wit met de zilveren spikkel maakt van dit simpel model een feestelijk exemplaar.

Het tweede truitje is een unisex exemplaar. Ik breide hem in het lichtblauw, een mooi lentekleur dat goed past bij zowel jongens als meisjes. Maar je hebt deze Universa wol in een tiental kleuren, je kan er dus alle kanten mee op.
Deze opdracht was een heel karwei. Patronen uitwerken kost heel wat tijd; je moet sowieso soms bepaalde stukken uittrekken en opnieuw beginnen omdat je plots merkt dat je mouw toch een beetje te smal is/ de halsopening te diep/ de boord te veel krult/... Ook het uitschrijven van het patroon is een tijdrovende bezigheid. Breipatronen hebben een specifiek jargon en heel wat afkortingen die je consequent moet gebruiken. Daarnaast komt er veel rekenwerk bij te pas. De som van je afgezette steken moet overeenkomen met het totaal aantal opgezette steken, om maar iets te zeggen.
Maar ondanks het vele werk en de strakke deadline heb ik hier veel plezier aan beleefd, en het is sowieso leuk om al shoppend mijn truitjes in het straatbeeld tegen te komen.
Voor één euro kan je de patronen online kopen op de website van Veritas en zelf aan de slag gaan! Zowel het giletje als de unisex trui zijn vrij eenvoudige patroontjes, wie de basis kent van breien kan met gemak deze stuks breien.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een prachtige wol!

Sofie zei

Waaaw!

Jozefien zei

Wauw, knap gedaan!

De Zuster Van zei

Wauw, dat is super cool! Proficiat!

boomie zei

Cool zeg!