donderdag 23 oktober 2014

De beste wolwinkel van Gent

De Beste wolwinkel van Gent 'Dumpie's wolhuis' is niet meer. Maar geen nood, opvolging is verzekerd. Eind oktober 2017 opende ik om de hoek Wolhuis Wolder. 

Deze week is het Wool Week, een hele week in het teken van wol, onder andere in de Belgische mode! Peter van de organisatie is zowaar Prins Charles, je weet wel, de opa van cutest royal baby ever, prins George. Als hij al meedoet, konden we niet achterblijven dus in deze post zetten we een Gentse wolwinkel in de kijker! 

Voor iedereen die mooie betaalbare wol in Gent wil vinden en daarbij ook wat deskundig advies kan gebruiken is er maar één tip: Dumpie’s wolhuis in de Sint Salvatorstraat. 

Als je voor de winkel staat word je even teruggekatapulteerd in het verleden. Je waant je in een dorpswinkeltje, op het eerste zicht een dorpswinkeltje waar de tijd bleef stilstaan. Qua interieur is dat misschien wel zo, maar dat zorgt er net voor dat het er zo fijn toeven is. Verwacht je niet aan een strakke inrichting, de winkelrichting valt meer onder het eerlijke motto 'gene show'. 

Het aanbod is immens, overal ligt wol, in alle mogelijke kleuren en kwaliteiten, niet per se mooi uitgestald en gespresenteerd zoals je in de meeste winkels ziet. En omdat de voorraad zo overweldigend is, is er gelukkig altijd nog  de sympathieke winkeleigenares Margaretha die paraat staat met advies uit het hart. Wie gewoon is aan gladde winkeljuffrouwen die alles mooi vinden moet hier misschien even wennen, Margaretha geeft deskundig advies en zegt tegelijk wat ze denkt. Wie breiadvies nodig heeft twijfelt vaak niet alleen tussen kleuren, maar ook of de wol wel geschikt is voor het volgende breiproject. Als ervaren breister denkt ze mee over het patroon en welke wol en dikte er het meest geschikt zouden zijn. 

Margaretha kent haar wereld, je krijgt ook vaak wat info over de wol er gratis en voor niets bij, altijd leuk om de herkomst van je wol te weten, of nog leuker, de wetenschap dat een bekende Belgische ontwerper diezelfde wol gebruikte in een vorige collectie.
Voor wie het geduld of de tijd niet heeft zelf aan een breiwerk te beginnen, in de winkel hangen ook handgebreide sjaals en truien aan eerlijke prijzen. 

Margaretha beschikt over een geheugen om u tegen te zeggen, wanneer ik voor het volgende project wol kom zoeken informeert ze altijd even hoe het laatste project afliep. Ook moet je niet vrezen wol te kort te komen, ze legt met plezier een bolletje aan de kant, zodat je zeker nog kan bijkopen moest blijken dat je niet genoeg hebt. 

Ik ga er steeds buiten met hopen inspiratie en goesting om aan nieuwe projecten te beginnen.
Eén klein nadeel aan de winkel, de beperkte openingstijden: je kan er enkel op dinsdag en vrijdag terecht. Een tip: bel op voorhand even om zeker te zijn dat je niet voor een gesloten deur staat, soms is de winkel onverwacht gesloten. En in de herfstvakantie is ze elke dag open van 10u tot 16u30! 
 Sint-Salvatorstraat 115, 9000 Gent
Open op dinsdag (10u-17u) en vrijdag (13u-17u)
09/225 14 30

4 opmerkingen:

sterrenstof by Katrien zei

Ik ben er deze week al eens langsgeweest en je wordt terug gekatapulteerd naar de euh ... laten we het op de jaren 80 houden (die jaren 70 heb ik niet echt bewust meegemaakt) ... Spijtig genoeg geen bankcontact en ook geen bank dichtbij die me uit de nood kon helpen, anders was ik nu een trui voor mezelf aan het breien ... een volgende poging komt er zeker (mss morgen zelfs al)

Of many kinds zei

Ahja, dat van de bankcontact hadden we er misschien nog moeten bijzetten :). Hopelijk geraak je er snel nog eens!

nobutterfly zei

Er is een bank als je de salvatorstraat uit gaat en oversteekt.

Anoniem zei

Er is een ING bank als je de Sint-Salvatorstraat helemaal uit loopt (ongeveer 200 meter) naar de ring toe (Muidelaan). De ring oversteken en je kan de bank niet missen. Er is daar ook een Kredietbank in de buurt, als ik me niet vergis, in de Doornzelestraat.