zondag 15 maart 2015

Spikkelkousen

De liefde voor breien zit in de familie. Zowel mijn mama als haar mama zijn fervente breisters. En iedere heeft zo zijn specialiteit. Zo breit mijn bomma kousen en wanten, ongeveer met haar ogen toe. Als kind werden onze voetjes dan ook steeds warm gehouden in wollen kousen, in alle kleuren van de regenboog.
 
Het werd dringend tijd dat ik het ook leerde. Ik waagde al meerdere malen een poging maar omdat er zoveel verschillende technieken in zitten kwam ik altijd wel ergens vast te zitten.
Bij één van mijn bomma haar bezoekjes aan Gent lasten we dan ook een snelcursus sokken breien in. Om mij ook na de cursus niet te verliezen in het sokken breien, maakte mijn bomma een handleiding, in een jargon dat alleen zij en ik verstaan. Met tekeningetjes, en  woorden zoals 'kruipertjes en vogeltjes', voor ons de evidentie zelve, voor anderen waarschijnlijk Chinees.
 
Ik ben nog op zoek naar een goeie manier van opzetten (bij mijn volgende paar probeer ik eens de Italiaanse opzet) en met vier naalden breien is nog steeds niet mijn favoriete bezigheid, maar al bij al ben ik heel blij met mijn eerste zelfgebreide paar.
De gespikkelde sokkenwol komt uit de Phildar, en vind ik perfect passen bij mijn spikkeltrui. De perfecte outfit om de laatste koude dagen door te komen.

3 opmerkingen:

Saskia SSeWS zei

Handig als je dat kan, dat kan je altijd extra warme kousen breien!
Wat leuk dat je dit aan je oma kon leren.

Iris (olapa) zei

mooi gemaakt !

Sofie zei

Waw