zaterdag 5 maart 2016

De dip dye sjaal

Eind december was er de jaarlijkste uitstap met Boho naar Amsterdam. Een hele dag shoppen met focus op naai- en breiwinkels.


 Dit jaar stond op de lijst een nieuwe breiwinkel Stephen & Penelope, Katrien van Boho benadrukte nog eens dat ik hem zeker moest bezoeken, echt de moeite.Blogmaatje Leen was mee, maar omwille van een koopstop bij haar werden de naaiwinkels overgeslagen en kwamen we al snel in de winkelstraten met kleding en interieurspullen. En voor we het wisten waren we een paar uur verder, zonder enige wol gezien te hebben. We herpakten ons en gingen op zoek naar Stephen & Penelope. En wat blij dat we dat deden! Een hippe wolwinkel zoals ik er één mis in Gent. Met massa's kwaliteitsvolle wol, verschillende merken, bekende en minder bekende.
Ik vind het altijd riskant om wol te kopen in het buitenland, want wat als je tekort komt, dan zit je daar met een trui van 5 cm te kort? Maar ik wou wel graag wol kopen, een sjaal dan maar, niet erg als die wat te kort was, bovendien werd me verzekerd dat er online kon bijgekocht worden, als mijn kleur nog niet op was tegen dan uiteraard. Het zat al even in mijn hoofd om een groene sjaal te maken, ideaal dus.
Ik vroeg hoeveel bollen in nodig zou hebben voor een sjaal in patentsteek. Ik koos voor een donker groene wol van Cascade yarns. Het winkelmeisje vroeg of ik  één of tweekleurige patent wou doen. "één" zei ik! Maar eenmaal buiten bleef de vraag in mijn hoofd spoken, moest ik  mezelf eens niet uitdagen, een éénkleurige patent heb ik ondertussen wel al vaak toegepast. Terug naar binnen dan maar, Leen besloot de twee bollen groen over te kopen en er nog twee bij te kopen om zelf een sjaal te maken. Ik nam er nog twee in een grijsblauw bij.

Eénmaal thuis bleek de tweekleurige patent niet het effect te geven dat ik wou. Er werd geprobeerd en geëxperimenteerd met steken en de combinatie van de twee kleuren. Om uiteindelijk tot dit resultaat te komen:  een boordsteek 1/1 met het middenstuk in het groen en de uiteinden in blauw.

3 opmerkingen:

With love - by Eva zei

Ik snap niks van al dat breijargon, maar ik vind het prachtig!

Lotte Pothé zei

Héél héél mooi! Zo eentje wil ik ook wel rond mijn schouders draperen.

Gaëtane zei

Schooon!