woensdag 17 augustus 2016

Something new, something blue

Iedereen heeft wel van die half afgewerkte projectjes die na een tijdje op de stapel 'onafgewerkt' belanden. Ikzelf ben de niet zo trotse eigenaar van een behoorlijk stapeltje. In het voorjaar ging ik nog eens door dit stapeltje, om te zien waarvan ik iets kon maken. Ik vond een kleedje in jeansstof terug, dat er een tweetal jaar geleden belandde.  
Onder het motto 'niks gaat verloren' knipte ik in februari de mooie zelfkant van de stof waarmee ik dit rokje maakte om ooit nog eens als lintje te gebruiken. De onafgewerkte jurk en het lintje kwamen samen in mijn hoofd, en zo ging ik aan de slag om de jurk die eigenlijk enkel nog afwerking nodig had uit elkaar te halen, om er in de taille het lintje tussen te naaien. 
Het patroon is een basispatroon uit de naailes, waar ik iets te hevig knippend de hals van aanpaste. Iets te diep naar mijn zin dus om het zedig te houden (voor de foto trok ik het een beetje hoger dan het eigenlijk vanzelf valt). Maar goed, zo heb ik er een bijzonder luchtig zomerjurkje bij.De stof komt van bij Cobby's in Drongen (bij Gent). Het is lichte katoenen jeansstof, en zoals bijna alle stoffen bij Cobby's voor een paar euro per meter een echt koopje.

En tijdens het foto's maken maakte ik nog een vriendje… 

Stof: Cobby's
Lintje: de zelfkant van dit rokje
Sandalen: Sézane

4 opmerkingen:

Majella Vandeputte zei

Oh. Zo mooi. Prefect gecombineerd. Zonde dat het op die UFO bleef liggen

Gaëtane zei

Super mooi ♥

With love - by Eva zei

Dat lintje is echt mooi, groot gelijk dat je het gebruikte!

Saskia SSeWS zei

Het lintje is precies dat wat het een 'duur' jurkje laat uitschijnen. Geniet er van, er komen nog enkele hele mooie dagen en dan mag 'onzedig' diep wel!