dinsdag 29 december 2015

Blanco Bernadette

De Bernadette, het is een klassieker ondertussen. Iedereen draagt hem tegenwoordig, alle leeftijden, alle kleuren, alle maten en alle kwaliteiten.
 Het werd tijd dat ik me er ook eentje aanschafte. Een zelfgemaakte uiteraard.
Trouwe lezers kunnen al raden waar ik me de wol aanschafte. Drie draden mohair; twee gebroken wit, één wit met een gouden glitter in. Het leek me verstandig om voor iets sober te kiezen, daar deze trui oversized is én met drie draden gebreid wordt kruipt er heel wat wol en dus heel wat geld in. Je kan dan maar beter voor een tijdloos kleur gaan bedacht ik me.
Ondanks het feit dat dit zowat het snelste en makkelijkste trui-patroon is dat er bestaat, duurde het toch meer dan een half jaar voor ik hem afhad. Er was twijfel, of mijn klein lijf wel bij zo'n grote trui past, of mijn huid wel bij dit wit past. Een hele zomer uitstel, en toen kwam Leen polsen of ik ook een Bernadette voor haar wou maken, want ze vond de mijne (of toch de drie lappen die ik toen al had) zo mooi. En zo werd Leen eigenaar van dit wit exemplaar.

Het patroon kreeg ik bij Dumpie bij de aankoop van de wol, ik paste hem lichtjes aan. Zo werd hij iets kleiner dan voorzien in het oorspronkelijke patroon. Ik ben grote fan van oversized, maar te is te.
Ook zin om een trui te breien? Of weet je hoe er één te breien maar niet hoe hem in elkaar te zetten? Bij Boho geef ik deze winter de cursus 'breien op maat'. Wie al een klein beetje brei-ervaring heeft, kan zich inschrijven om ook een Bernadette of een trui, muts, sjaal, babydeken of ... naar keuze te maken.
En voor wie nog geen breiervaring heeft, is er de cursus 'breien voor beginners'.

3 opmerkingen:

Lotte Pothé zei

Wauw, die mag zo naar mijn kleerkast verhuizen :D

cindy @ ateliergeorgette zei

een heel mooie versie!

With love - by Eva zei

Ik ging ook overstag voor Bernadette, na anderhalve week heb ik een achter- en een voorpand en al wol tekort :)