zondag 8 november 2015

Wist je dat er ook breipatronen in La Maison Victor staan?

Dat La maison victor een populair tijdschrift is bij naaisters is gekend, bloggenoot Leen is abonnee en maakte al een hoop mooie stuks. Elke editie stuurde ze me foto's van de breimodellen die er in staan: 'Mooi! Ook maken!'
En zo begon ik aan de Celeste sjaal.

Ik kocht voor één keer de wol zoals voorgesteld in het patroon, de prachtige Kidsilk Haze van Rowan. Ik ging voor de combinatie grace en rosse, gekocht bij Stoffenidee. De samenstelling van mohair en zijde maakt deze wol super zacht, perfect voor een sjaal dus.
Ik liet wel de ajour-gaatjes achterwegen, ik heb het niet zo voor ajour. Zo werd het een heel simpel model om te breien, gewoon alles rechts. Enkel opletten dat ik op tijd van kleur wisselde.


Ik vind La Maison Victor een heel leuk tijdschrift. De breipatronen die er in staan zijn vaak helemaal mijn ding, sober en stijlvol. Het boekje is mooi vormgegeven en de patronen zijn duidelijk en goed uitgewerkt. Maar ook een paar minpuntjes. Zo staat er in het oorspronkelijk patroon dat je van elke kleur 100 gram nodig hebt. Acht bollen dus in het totaal, elk aan 14 euro de bol. Prijzig sjaaltje! Gelukkig behield het kritische oog van mijn mama me ervan onmiddellijk zoveel te kopen. Uiteindelijk bleek ik met 2,5 bol per kleur voldoende te hebben. Ondertussen hebben ze in het online patroon de aantallen ook aangepast zag ik.
Ook het patroon was niet helemaal juist, als ik het patroon had gevolgd zoals beschreven in het tijdschrift had ik een sjaaltje van slechts een meter lang gehad. Al zal het feit dat ik geen ajour gaatjes maakte mijn sjaal ook wel wat korter hebben gemaakt. Spijtig van deze slordigheidsfoutjes, maar het zal me zeker niet weerhouden om opnieuw een patroon uit dit tijdschrift te maken.


Het is een fragiele sjaal, ergens blijven aan hangen zorgt onmiddellijk voor grote haken, en daar zit er net iets te veel werk (en geld!) voor in. Bijgevolg draag ik hem niet super vaak, het is een gelegenheidssjaal.

3 opmerkingen:

sterrenstof by Katrien zei

Heb eigenlijk al veel negatiefs gehoord van de breipatronen, heeft er mij tot nu toe van weerhouden om iets te breien uit het tijdschrift, jammer want de patronen zijn vaak wel leuk - eigenlijk wel triestig dat zelfs bij iets simpels als een sjaal er fouten in sluipen ...

JoChapeau zei

Prachtige sjaal !!!! Ik breide hem ook vorig jaar en met de rest van de wol een passende muts ... die hier beiden heel regelmatig gedragen worden, zo content van deze sjaal ! (ook zonder ajourpatroon gebreid)

Snuffel zei

Wow mooi gelukt!