maandag 10 november 2014

Een jas met stof uit Vietnam


Vorig jaar mocht ik voor het werk naar Vietnam, een heerlijk land, dat ik in 2012 ook al drie weken als toerist mocht ontdekken met mijn blogmaatje. 

Van een local kreeg ik de tip voor een stoffenmarkt met een ongekend aanbod in Hanoi. Wanneer ik een paar uur vrij had ging ik op ontdekking, ongelofelijk welk aanbod aan goedkope en kwaliteitsvolle stoffen er daar is! Tegelijk was het ook bijzonder moeilijk om in zo’n overdaad een keuze te maken.
Voor de mensen die bij het horen van immense stoffenmarkten zonder de gemiddelde Stoffenspektakelgekte al zin krijgen om te vertrekken: hier een blogpost over de markt waar ik ging.  

Ik vond er onder andere deze zilvergrijze fijne wollen stof, gekocht met het plan om er een jasje uit te maken. In de naailes was er algemene consensus dat ik er beter een jurkje uit maakte, maar ik zette toch verder met het initiële plan. 

Ik tekende in de naailes een patroon met raglanmouwen en een col Claudine kraagje. Puur ter decoratie (wie zou er op die hoogte comfortabel zijn handen in zijn zakken kunnen steken?) kwamen er nog twee paspelzakken in.


Ondanks dat ik de stof nog steeds mooi vind, draag ik de jas toch amper, wellicht omdat het model net iets te klassiek is. Het brave kraagje zou ik er ook niet meer opnieuw opzetten. Misschien toch beter de raad van de klasgenoten in de naailes gevolgd? 


Stof: stoffenmarkt in Hanoi
Knopen en voering: Mertens Mercerie


4 opmerkingen:

Sanne zei

Ik heb in vietnam ook een hele mooie jas met bontkraag gekcoht

Kimberley zei

Ik vind persoonlijk de jas erg leuk hoor!
Is hij wel warm genoeg in de winter?

Billie Jules zei

Leuk jasje! Direct zin om naar Vietnam te trekken, haha!

Ramona zei

Leuk jasje! Mooie kleur is dat zeg!