woensdag 18 februari 2015

Zwart - wit

De trend van zwart-wit kledij gaat al even mee. En dan springt een mens al eens op de kar. Als ik het draag vragen mensen zich vaak af of hoe het in elkaar zit, is het een rok en een bloes of eerder een kleed? Voor diegenen die hier nieuw zijn en het nog niet weten, af en toe ga ik nogal graag voor de makkelijkste weg: de boel aan elkaar naaien gaat sneller dan wanneer je twee stuks moet afwerken, een kleed it is.

Helemaal zelf kwam ik niet op het idee, ik tekende het patroon in de naailes na op basis van een kleedje in de zomercollectie 2013 van Comptoir des cotonniers.

De witte stof vond ik op een verkoop in Waregem. Het heeft een zijde-achtige look maar is wellicht polyester. Niet de vlotste stof om mee te naaien. Ik ben blij met hoe het valt, maar de stof sprong tijdens het naaien alle kanten op. Lostornen zat er niet in, anders bleven er kleine gaatjes in de stof. Nog een tip voor het naaien in delicate stoffen: altijd een fijnere naald gebruiken, ik gebruik naald nummer 70. Anders heeft de stof neiging tot samentrekken.De zwarte stof heeft een lichte geweven structuur en vond ik bij Stoffenidee in Gent.

 

7 opmerkingen:

Majella Vandeputte zei

100% klasse! erg mooi.

Saskia SSeWS zei

Zo stijlvol!
Komt het bovenste van 'Ballière'? Ik ging er in de herfst voor het eerst. En ja, hier ligt een geknipt bloesje klaar om naar de vuilbak te verhuizen, echt niet handelbaar. Ik kreeg er gelukkig nog net een voorpandje van een raglansweater uit. Het heeft dus een beetje dienst gedaan!

Marleen (Petrol and Mint) zei

Leuk gedaan! Heel stijlvol!

128 zei

Heel schoon! Ik hou van de eenvoud!

KaatjeNaaisels zei

Mooi!

Francien zei

Wauw, wat een goed idee! Mooie blog hebben jullie, ik volg!

Annick @ MinnieMie zei

Dat jurkje! Heel mooi, super stylish!